Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Foredrag: Ubådene ved Høruphav

22 januar kl. 18:00 - 21:00

Onsdag den 22. januar 2020 kl 18:00 holder Dykkehistorisk Selskab foredrag baseret på historien om de tyske ubåde, der blev sænket og senere delvist bjerget ud for Høruphav.

Dykkerhistorisk selskab fortæller om foredraget:

2. verdenskrig havde været tæret hård på ressourcerne. Efter krigen var der hårdt brug for bl.a. metaller der nu lå på havet bund. For skibe der var sænket i Atlanten var metallerne tabt, men i de indre danske farvande var de tilgængelige.

Høje priser på metallerne skabte efter krigen en profittabel forretning for vragdykkerne. En af disse dykkere var Harry Olsen som jeg mødte i 2002. Harry fortalte mig en interessant og også rystende historie om vragdykning på dybt vand i 1950’erne og om en endeløs kamp mod dykkersygen. Han viste mig også sin meget detaljerede dagbog om bjergning af metaller fra tre ubåde i Hørup Hav.

Aftens program

18:00 – Velkomst og en kort gennemgang af dykkehistorien set fra Danmark fra dykkerklokken til den frit svømmende dykker.

Ca. 18:30 – Fælles spisning, menuen står på Mørbradgryde med champignonsauce, kartofler og dagens salat fra Slagter Nielsen. Der sælges øl og sodavand.

Ca. 19:45 – Foredraget ” Bjergning af batterierne fra tyske ubåde i Hørup Hav 1950-51 – Vragdykker Harry Olsen dagbog”.

Ca 21:00 – Tak for i aften!

Tilmelding:

Der er kun et begrænset antal pladser, i første omgang udbydes disse til klubbens medlemmer – efter den 10. Januar er der åben for tilmelding forikke meldlemmer.

Tilmelding koster 150 DKK og er bindende, da vi skal bestille maden på forhånd. Bliver man derfor forhindret, vil man ikke blive refunderet beløbet.

Tilmelding foregår via NemTilmeld: Tilmelding skal ske på dette link

Detaljer

Dato:
22 januar
Tidspunkt:
18:00 - 21:00
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
https://poseidon-als.nemtilmeld.dk/3/

Arrangør

Jørn Steen Larsen
Telefon:
40 16 60 44

Sted

Klubhuset
Færgevej 70
Nordborg, 6430 Danmark
+ Google Maps