Snorkelcertifikat

Kunne du tænke dig at lære og snorkel? Mange har prøvet at ligge i overfladen med snorkel og maske på i vandet, enten om sommeren eller syd på. Men kunne du tænke dig mere end blot dette, måske dykke mod bunden og se hvad der gemmer sig dernede, bør du overveje at få et Snorkelcertifikat.

I Poseidon-Als benytter vi CMAS snorkeluddannelse, hvor du igennem leg, øvelser og træning i svømmehallen lærer de nødvendige færdigheder, for at kunne blive certificeret. Vi starter op i efteråret og øver os i svømmehallen over vinter halvåret. Når temperaturen tillader det rykker vi uden for og afslutter uddannelsen udenfor i åbent vand. Her får du mulighed for at opleve livet der findes i havet rundt om Als nær kysten.

CMAS snorkeluddannelse

I dykkerklubben Poseidon-Als er snorkel uddannelse bygget på CMAS systemet. Undervisningen er primært rettet mod juniorer, men alle kan deltage uanset alder, hvis de ønsker at lære at snorkel dykke på en god og sikker måde. For at kunne starte skal du dog kunne svømme mindst 50 meter, uden brug af udstyr.

Certifikat systemet deler snorkler op i flere grader, som afhænger af deres erfaringer og kompetencer inden for snorkling. For at blive certificeret, skal du have bestået forrige trins certificering. Hvert trin er inddelt i 4 moduler, som alle skal bestås før du kan blive certificeret.

Som snorkel medlem er undervisningen en del af dit kontingent, men du skal selv betale for certificering og certifikater, som koster 195 DKK pr stk som skal betales, hver gang du består en certificering.

1 Stjernet snorkeldykker

Er første skridt på vejen som certificeret snorkeldykker. På kurset lærer du almen snorkeldykkerteori og øvre de grundlæggende praktiske færdigheder for snorkeldykkere. Når du har gennemført kurset, kan du tage vare på dig selv ved snorkeldykning i åben vand.

2 Stjernet snorkeldykker

Efter kurset kan du forså og bruge almen snorkeldykkerteori. Dine praktiske færdigheder som snorkeldykker udbygges og du vil efter kurset være i stand til at kunne tage vare på dig selv og din makker i åben vand

3 Stjernet snorkeldykker

Efter kurset vil du være i stand til at forestå ledelse af en gruppe snorkeldykkere i åbent vand og dine egne praktiske færdigheder som snorkeldykker udbygges. Du vil have kendskab til dykkerfysik i relation til snorkeldykning, kunstig åndedræt, sikkerhed under snorkeldykning i åbent vand. Du vil være i stand til at iværksætte redning i forbindelse med en nødsituation.

Udstyr

I svømmehallen skal man bruge ABC udstyr, det vil sige maske, finner og snorkel. Spørg vores instruktører eller andre snorkeldykkere til råds, inden du køber udstyr, da det vigtigt man får noget som passer til en og sidder rigtigt. Vi har lidt udstyr i klubben du kan låne, hvis du gerne vil prøve at deltage i snorkel undervisning i svømmehal inden du investere i eget udstyr.

Til åbenvand skal du have lidt mere udstyr. Du skal selv have en Neopren dragt, hætte, hansker, støvler, blybælte og bly. Ligesom med ABC udstyr, anbefaler vi du taler med vores instruktører og andre snorkler inden du købe udstyr, måske er en af de andre vokset ud af sin gamle dragt og sælger denne.

Vi har i klubben veste og markerings bøjer der egner sig til snorkelbrug og du vil få mulighed for at låne dette af klubben, når vi starter på udendørs snorkel.

Undervisningen

Undervisningen foregår i vinterhalvåret om lørdagen i tidsrummet fra 10:30-12:00 i Nordborg svømmehal, du finder præcis tidspunkt for diverse hold under vores haltider for svømmehal – er du i tvivl så spørg vores instruktører.

Om sommeren er det afhængig af vejret og vil foregå langs kysten på Als. Ofte er det også om lørdagen, men er vejret bedre andre dage kan der blive tale om at mødes fx Torsdag aften istedet.

Prøv om snorkel dykning er noget for dig

Hvis du er i tvivl om snorkeldykning er noget for dig, så du velkommen til prøve om det noget for dig, ved at deltage i undervisningen i svømmehallen 2 gange gratis, før du melder dig ind i dykkerklubben. Vi har lidt udstyr i klubben du kan låne, hvis du gerne vil prøve at deltage i snorkel undervisning i svømmehal inden du investere i eget udstyr.

Kontakt gerne vores snorkelinstruktør, for at høre om muligheden for at prøve at deltage: Poul Evald: 91551403

Sommerlejeren

Hvert år afholder Dansk Sportdykkerforbund en Junior Sommerlejer som ligger første uge i skolernes sommerferie. Her samles snorkeldykkere fra hele danmark en uge og dykker sammen. Lejeren placeres på en campingplads tæt på vandet og hvor der plads nok til de mange telte. Ugen byder på masser af snorkeldykning rundt om lejeren, masser af vandleg, skattejagt og sjov.